De afstanden

In het volgende wordt aangegeven wat u op de diverse routes kunt verwachten. Natuurlijk kan dat alleen zeer beknopt geschieden.

Op daarvoor geschikte plaatsen zijn rustmogelijkheden opgenomen.
Om te ervaren hoe prachtig het gebied is: kies een afstand en geniet.

 

Afstanden 10 km 
.
De10 km afstand loopt door genoemd dorp en passeert in Zyfflich op korte afstand een bewoond ooievaarsnest. De ooievaars zijn niet bang om de wandelaars op de in Zyfflich gevestigde rustplaats te komen bezoeken.

Afstanden 15 km
De uitbreiding naar 15 km vindt plaats in Duitsland. Het grootste gedeelte van deze afstanden loopt over autovrije wegen en paden met tegen het einde een prachtig uitzicht op de groene stuwwal van Beek.

Afstanden 20 km
Na kilometers door Duitsland gelopen te hebben, wordt na een rust bij de collega's van WIOS de weg terug in gezet richting Nederland. Het te doorlopen gebied is een oase van stilte en rust. Let eens op de veelheid aan soorten vogels.

Afstanden 30 km
Deze route voert de wandelaars, nadat ze de 20 km-lopers vaarwel hebben gezegd, naar het rustieke grensstadje Kranenburg. Deze plaats doorlopen de wandelaars via een stadspark, dat langs de oude stadsmuur is aangelegd. Via het gebied de Kleijen, de mooiste weg in het natuurgebied, gaat de route terug richting Nederland.

Afstanden 40 km
Na het verlaten van Kranenburg gaan de wandelaars van deze afstand door het Naturschutzgebiet "Kranenburger Bruch". Langs de leerpaden die door dit gebied lopen, staan diverse informatie-
borden met wetenswaardigheden over de natuur in dit voormalig moerasgebied. Vanzelfsprekend is in dit gebied geen gemotoriseerd verkeer toegestaan.

Afstanden 50 km
De te lopen 10 km na de 40 km-route gaan door het natuurgebied "de Duffellt" en via de Duitse pittoreske dorpjes Mehr en Niel sluiten ze aan bij de overige routes in Zyfflich. Het einde nadert van een lange en zware tocht.